behandeling peeling
De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, circa 16% van het lichaamsgewicht bestaat uit huid. Oftewel, belangrijk genoeg om goed te verzorgen! Bij de Patrice Visser Kliniek begrijpen we het belang van een gezonde huid. Door de huid dagelijks te verzorgen behoud je een optimale huidconditie en kun je huidklachten onderdrukken of doen verdwijnen. Daarom delen we graag 5 waardevolle huidverzorgingstips:

Tip 1: Dagelijkse Reiniging

Een goede huidverzorging begint bij de Patrice Visser Kliniek met dagelijkse reiniging. Zowel ’s ochtends als ’s avonds is het essentieel om je gezicht grondig te reinigen met een geschikte cleanser. Hiermee verwijder je talg, zweet en onzuiverheden, wat helpt om verstopte poriën en ontstekingen te voorkomen. Een milde cleanser, zoals de Advanced Cleanser van Dermaceutic, is ideaal. Breng twee pompjes aan op je handen, meng het met een klein beetje water en masseer het gedurende één minuut in voordat je het afspoelt.

Tip 2: Exfoliatie

Bij de Patrice Visser Kliniek benadrukken we het belang van exfoliatie. Onze huid verliest voortdurend dode huidcellen – tot wel 30.000 tot 40.000 per uur. Naarmate je ouder wordt, vertraagt dit proces, wat kan leiden tot een doffere en minder stralende huid. Door regelmatig te exfoliëren, voorkom je huidverdikking en behoud je een frisse en gezonde uitstraling. Een goede exfoliant is bijvoorbeeld Light Ceutic van Dermaceutic.

Tip 3: Controleer de Ingrediënten

Bij de Patrice Visser Kliniek begrijpen we dat de huidverzorgingsindustrie vol zit met claims zoals “dermatologisch getest” of “bevat retinol”, maar ze vertellen niet altijd het volledige verhaal. Het is van groot belang om kritisch naar de ingrediëntenlijst van producten te kijken. De positie van een ingrediënt op de lijst geeft aan hoeveel ervan in het product zit. Ingrediënten die onderaan de lijst staan, zijn vaak in kleine hoeveelheden aanwezig.

Tip 4: Kies Luchtdichte Verpakkingen

Bij de Patrice Visser Kliniek adviseren we om crèmes te vermijden die in potjes zitten die je opendraait, omdat dit bacteriëngroei kan bevorderen en de werkzaamheid van actieve ingrediënten kan verminderen. Dit geldt met name voor ingrediënten zoals vitamine A en C, die gevoelig zijn voor zuurstof en daglicht. Kies in plaats daarvan producten in lucht- en licht-dichte pompjes om hun effectiviteit te behouden.

Tip 5: Gebruik Schone Handdoeken en Kussenslopen

Het gebruik van schone handdoeken om je gezicht te deppen na het reinigen is essentieel bij de Patrice Visser Kliniek. Herhaaldelijk gebruik van een natte handdoek creëert een ideale omgeving voor bacteriëngroei, wat ontstekingen en acne kan veroorzaken. Hetzelfde geldt voor je kussensloop, waar talg en zweet zich kunnen ophopen. Het regelmatig vervangen van je kussensloop helpt om acne te voorkomen.