Pigmentvlekken

(ouderdomsvlekjes)

Een vlekkeloos gezicht

indicatie pigmentvlekken

Als we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: lever- of ouderdomsvlekjes. Deze pigmentvlekken zijn meestal het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon. Ook kunnen sproetjes in de huid ontstaan onder invloed van zonlicht. Soms charmant, soms ook storend. Gelukkig is er een aantal behandelingen waarmee we uw pigmentvlekken kunnen verminderen.

per behandeling
Afhankelijk van de behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn goedaardige bruine vlekken die het gevolg zijn van blootstelling van de huid aan de zon. De uv-straling van de zon beschadigt bepaalde type huidcellen. Hierdoor nemen andere cellen toe die meer pigment aanmaken. Beschadigingen in de huid kunnen ook aanleiding geven tot pigmentvorming. Pigmentvlekken komen voor bij meer dan 90% van alle zestigplussers met een licht huidtype. Vaak associëren we pigmentvlekken met ouder worden, wat invloed kan hebben op ons gevoel van eigenwaarde.

Uw pigmentvlekken behandelen

behandeling pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen we behandelen met Intense Pulsed Light (IPL), een chemische peeling, met de CryoPen en met de SkinPen. Tijdens een consult zullen we samen met u bekijken welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid. Vervolgens krijgt u ook een goede indicatie van de prijs.

Behandelingen

De CryoPen werkt met vrieskracht. Dit kan heel gericht tot op de millimeter nauwkeurig gedaan worden. De behandeling duurt slechts enkele seconden.

Een chemische peeling zorgt voor een versnelde vernieuwing van uw huid. Tijdens deze behandeling wordt een gel of vloeistof met een zuur erin op uw huid aangebracht. Hierdoor zal uw bovenste huidlaag op een gecontroleerde wijze afschilferen, u gaat vervellen. Het resultaat van de vervelling is een frisse en egalere huid. Daarnaast wordt uw huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit geeft ook meer stevigheid in de diepere huidlagen.

Meer informatie over chemische peelings

 

De SkinPen is een zogenaamde Medische Microneedling behandeling. Door middel van hele kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor activeren we het natuurlijk herstelproces diep uw de huid. Nieuw collageen (type 3) en elastine worden aangemaakt, uw huid wordt hierdoor steviger en voller en uw huidteint egaler, frisser en stralender.

Meer informatie over SkinPen

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een krachtige flitslamp die licht uitstraalt. Met behulp van een filter kunnen we de juiste golflengte kiezen voor meerdere soorten behandelingen. Met een IPL-behandeling kan zowel pigment als roodheid verminderen of zelfs verdwijnen. Door het IPL-licht valt het pigment in microdeeltjes uiteen en zal het lichaam dit opruimen, waardoor de pigmentvlek verdwijnt of vervaagt.

Meer informatie over IPL

Wat kunt u zelf doen om pigmentvlekken te verminderen?

U kunt zelf al wat doen tegen pigmentvlekken. Smeer bijvoorbeeld elke dag een goede zonnebrandcrème met zowel bescherming tegen UVA en UVB met tenminste factor SPF 50. Breng deze om de twee uur aan en probeer de zon tussen 12.00 en 15.00 uur te vermijden omdat dan de uv-straling het sterkst is. Draag een hoed of pet en een zonnebril. Ook zijn er verschillende effectieve huidverzorgingsproducten die u kunt gebruiken om bestaande pigmentvlekjes op te lichten. Onze huidtherapeuten informeren u over de beste opties voor uw huid.

Voor en na foto's

Resultaten pigmentvlekken behandeling

Pigmentvlekken voor na foto
Pigmentvlekken voor na foto
Pigmentvlekken voor na foto
Pigmentvlekken voor na foto

Wat kost een behandeling van pigmentvlekken?

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een behandeling van pigmentvlekken bepalen. De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor u geschikt is. Een goede indicatie krijgt u na een vrijblijvend consult en op basis van de huidscan.

Welke specialist gaat u behandelen?

Deze behandelaar is gespecialiseerd in Pigmentvlekkenbehandelingen.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48