Acne littekens

Een gladdere huid zonder littekens

Behandel indicatie acne littekens

Iedereen heeft wel eens een puistje. Sommige mensen hebben daar helaas veel meer last van. Tijdens de puberteit of ook op volwassen leeftijd. Regelmatig laten deze puistjes ontsierende  littekens achter.

 

Acne littekens kunnen heel erg vervelend zijn. Vaak worden ze verstopt onder een dikke laag make-up, maar de deukjes en putjes blijven toch zichtbaar. Gelukkig zijn acne littekens in veel gevallen goed te behandelen met huidverbeterende behandelingen en hyaluronzuur injecties. Uw littekens gaan nooit helemaal weg, maar kunnen hierdoor minder zichtbaar, soepeler en opgevuld worden.

filler behandeling
Verdovende crème
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Hoe ontstaan acne littekens?

Acne littekens ontstaan bij beschadiging en ontsteking in de huid. Dergelijke ontstekingen en beschadigingen kunnen ontsierende littekens achtergelaten. Omdat iedere huid anders geneest, is de ene persoon gevoeliger voor het maken van littekens dan de andere.

Ook als gevolg van een trauma of chirurgische ingreep kunnen minder fraaie littekens ontstaan. Een verstoorde wondgenezing of eerdere infectie van de wond kan een ontsierend litteken veroorzaken. Zonlicht kan genezing van de huid ook verstoren, waardoor littekens meer zichtbaar blijven. Deze littekens zijn ook te behandelen door onze huidtherapeut en/of cosmetisch arts.

De behandeling van acnelittekens

Overweegt u om die vervelende littekens aan te pakken? Tijdens het eerste consult doet onze kijkt onze specialist goed naar uw huid. Hij/Zij bespreekt de mogelijke behandelingen. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij zowel de huidtherapeut als bij de cosmetisch arts.

 

 

Bij de behandeling van acnelittekens moet de acne eerst helemaal uitgedoofd zijn. Er mag geen sprake zijn van ontstekingen in de huid. Is er sprake van littekenvorming in het gezicht of  op het lichaam als gevolg van trauma of chirurgie, dan beoordeelt de specialist of een behandeling voor het verbeteren van deze littekens haalbaar is. Afhankelijk van uw wensen en huidstructuur starten we de behandeling met bijvoorbeeld SkinPen behandelingen, een chemische peeling of een fillerbehandeling.

Indien u aanvullend verzekerd bent, kunnen acne behandelingen bij de huidtherapeut (deels) worden vergoed. Behandelingen bij de cosmetisch arts worden niet vergoed door de zorgverzekering.

De SkinPen is een zogenaamde Medische Microneedling behandeling. Door middel van hele kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor activeren we het natuurlijk herstelproces diep uw de huid. Nieuw collageen (type 3) en elastine worden aangemaakt, uw huid wordt hierdoor steviger en voller en uw huidteint egaler, frisser en stralender. De behandeling van (acne) littekens bestaat doorgaans uit een kuur van 6 SkinPen behandelingen.

Meer informatie over de SkinPen behandeling

Een chemische peeling zorgt voor een versnelde vernieuwing van uw huid. Tijdens deze behandeling wordt een gel of vloeistof met een zuur erin op uw huid aangebracht. Hierdoor zal uw bovenste huidlaag op een gecontroleerde wijze afschilferen, u gaat vervellen. Het resultaat van de vervelling is een frisse en egalere huid. Daarnaast wordt uw huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit geeft ook meer stevigheid in de diepere huidlagen.

De  mask Peel en de crystal Peel zijn zeer geschikt voor acne.

Meer informatie over chemische peeling

Wanneer we hyaluronzuur in de huid injecteren, dan verbetert uw huidstructuur. Dat komt doordat hyaluronzuur vocht vasthoudt en doordat het de aanmaak van uw eigen collageen stimuleert. Kuiltjes en deukjes worden opgevuld en gehydrateerd, waardoor uw huid weer soepel wordt. Zo kunnen we acne littekens op een fraaie en veilige manier corrigeren. 

Voor de behandeling van acne littekens brengen we een verdovende crème aan. Tijdens de behandeling zetten we een aantal injecties per litteken. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop masseren we het behandelde gebied. Een tweede behandeling kan nodig zijn voor het beste resultaat.

Meer informatie over een fillerbehandeling

Wat kost een acne behandeling?

Voor de behandeling van acne is het lastig om één prijs te noemen. Vaak zijn er meerdere factoren bepalend. De prijs hangt samen met het soort behandeling en het aantal herhalingen dat voor u geschikt is. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de huidanalyse.

Welke specialist gaat u behandelen?

Deze arts is gespecialiseerd in acne behandelingen

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48