Gummy smile

tandvleeslach

Weer voluit durven lachen

Behandelindicatie gummy smile

Lacht u vaak met uw hand voor de mond? Bent u onzeker omdat uw tandvlees zichtbaar is? Dat hoeft niet. Een zogenaamde ‘gummy smile’ of ‘tandvleeslach’ is namelijk heel makkelijk te verhelpen. Met Botuline toxine bent u voor lange tijd gegarandeerd van een prachtige glimlach. U kunt weer voluit lachen, zonder daarover na te hoeven denken!

per behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Hoe ontstaat een Gummy smile?

Een gummy smile ontstaat door overmatig zichtbaar tandvlees wanneer iemand lacht. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals een te korte bovenlip die niet voldoende bedekking biedt, abnormale groei van het bovenste kaakbeen, tanden die te ver naar voren staan, of een hyperactieve spier die de bovenlip te ver optrekt. Bij sommige mensen kan het ook genetisch bepaald zijn. Een gummy smile kan cosmetisch onaantrekkelijk zijn en kan iemands zelfvertrouwen beïnvloeden.

De behandeling van een gummy smile

Sommige mensen trekken hun bovenlip tijdens het lachen van nature verder omhoog. Dit komt door overmatige aanspanning van 2 spiertjes naast de neus die de bovenlip optrekken. Hierdoor is er bij het lachen relatief veel tandvlees zichtbaar. Dit noemen we ook wel ‘Gummy smile’. Mensen die hier last van hebben, zijn zich hiervan vaak zeer bewust. Ze durven bijna niet meer voluit te lachen. Een behandeling met vaak maar een klein beetje Botuline toxine kan dit probleem verhelpen.

behandeling gymmysmile

De behandeling met botuline toxine

De Botuline toxine behandeling van de Gummy smile is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze behandeld worden. De ingreep is kort en na de behandeling is bijna niet te zien dat u behandeld bent. We zetten twee injecties in de spieren die de bovenlip optrekken. 

We adviseren om tot twee uur na de behandeling niet te gaan liggen. Ook kunt u beter niet direct naar yoga of gaan sporten, een sauna bezoeken of naar een solarium gaan. U mag het behandelde gebied niet masseren. Verder is het verstandig om de eerste uren geen make-up aan te brengen op het behandelde gebied.

Natuurlijk resultaat

Veel mensen denken bij een Botuline toxine behandeling aan gladde, uitdrukkingsloze gezichten. Wij streven echter altijd naar een natuurlijk resultaat. Door de injecties goed te verdelen en niet te veel Botuline toxine te gebruiken, krijgt u een fraai resultaat mét behoud van uw natuurlijke expressie. We behandelen u bij voorkeur in stappen, dus niet te veel in één sessie. We luisteren naar uw wensen en zullen u altijd een eerlijk advies geven.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit. Het blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de behandelde spieren een periode bijna niet bewegen. Het middel stagneert het signaaloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Deze spierontspanning zorgt voor minder en zachtere mimiekrimpels in het gebied dat we behandeld hebben.

Voor en na foto's

Resultaten

Het resultaat van uw gummy smile behandeling is na maximaal 2 weken zichtbaar.

Voor na foto gummy smile
Voor na foto gummy smile
Voor na foto gummy smile

Wat kost een gummy smile behandeling?

De prijs van een Gummy smile behandeling wordt bepaald door de hoeveelheid Botuline toxine die nodig is om de spieren te ontspannen. Tijdens een vrijblijvend consult bekijken we uw glimlach en bespreken uw wensen.

Welke specialist gaat u behandelen?

Deze behandelaar is gespecialiseerd in Gummy smile behandelingen.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48