Acne

Een huid zonder puistjes

ACNE littekens

Meer dan 90% van de mensen krijgt op enig moment last van acne. Dit kan zijn tijdens de puberteit, maar ook na een bevalling de menopauze. Zeker 25% van de volwassen heeft last van een vorm van acne. Puistjes op de huid, of zwarte en witte mee-eters zijn erg vervelend als je jong, maar zeker ook als je al wat ouder bent.

 

 

Acne komt vooral voor op huid waar zich veel talgklieren bevinden, zoals op gezicht en op rug. Of en in welke mate je last van acne krijgt, is van meerdere factoren afhankelijk. Aanleg, maar ook stress, voeding, hormonen, en het gebruik van irriterende cosmeticaproducten dragen bij aan het ontstaan van acne.

Gelukkig kunnen we uw huid op verschillende manieren behandelen. In de kliniek kunnen wij de huid uitreinigen, peelings uitvoeren en verschillende microneedling behandelingen doen. Daarnaast adviseren wij u over adequate producten voor thuisgebruik. Want u kunt thuis ook heel veel doen om acne te behandelen.

per behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgproductie en een verdikte hoornlaag zorgen voor verstopte poriën. In deze situatie kan talg kan niet gelijkmatig afvloeien. Daarbij zorgt de propionibacterium acnes bacterie die voor een ontsteking. Zo ontstaat acne, ofwel ontstoken verstopte poriën.

Acne wordt door veel mensen als een belemmering in het dagelijks functioneren gezien. Acne kan u onzeker maken, het kan ook pijnlijk zijn. Vooral in het gezicht, op de borst en schouders waar meer talgklieren in de huid aanwezig zijn, kan de acne ontstaan. Factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten nog eens verergeren.

De acne behandeling

Waarschijnlijk heeft u al verschillende producten geprobeerd in de strijd tegen acne. Vaak lijkt niets meer te helpen… Maar wanhoop niet, wij helpen u graag!

 

Onze huidtherapeut doet een uitgebreide huidanalyse. Zij bespreekt uw huidverzorgingsroutine thuis en stelt vrijblijvend een behandelplan op. Een behandelplan afgestemd op uw huid. Ons doel is om de acne onder controle krijgen van acne en huidbeschadigingen te behandelen en te voorkomen.

De SkinPen is een zogenaamde Medische Microneedling behandeling. Door middel van hele kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor activeren we het natuurlijk herstelproces diep uw de huid. Nieuw collageen (type 3) en elastine worden aangemaakt, uw huid wordt hierdoor steviger en voller en uw huidteint egaler, frisser en stralender. 

Meer informatie over de SkinPen behandeling

Een chemische peeling zorgt voor een versnelde vernieuwing van uw huid. Tijdens deze behandeling wordt een gel of vloeistof met een zuur erin op uw huid aangebracht. Hierdoor zal uw bovenste huidlaag op een gecontroleerde wijze afschilferen, u gaat vervellen. Het resultaat van de vervelling is een frisse en egalere huid. Daarnaast wordt uw huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit geeft ook meer stevigheid in de diepere huidlagen.

De  mask Peel en de crystal Peel zijn zeer geschikt voor acne.

Meer informatie over chemische peelings

Heeft u ontsierende littekens overgehouden aan uw acne? Ook daar hebben we een oplossing voor. 

Logo Kiyoh beoordelingen
Voor en na foto's

Resultaten Acne behandeling

De behandeling van acne is vaak langdurig, bestaat uit verschillende behandelingen in de kliniek en thuis en vereist veel geduld. De behandelend specialist zal duidelijk aangeven welk resultaat zij beoogt te bereiken. Dit resultaat kan per persoon verschillen.

skinpen acne
ACNE littekens

Wat kost een acne behandeling?

Voor de behandeling van acne is het lastig om één prijs te noemen. Vaak zijn er meerdere factoren bepalend. De prijs hangt samen met het soort behandeling en het aantal herhalingen dat voor u geschikt is. Een goede indicatie krijgt u na een eerste consult, op basis van de huidanalyse.

Welke specialist gaat u behandelen?

Huidtherapeut Alina Petrova is gespecialiseerd in acne behandelingen

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48