Melasma

of zwangerschapsmasker

Verminder verkleuringen en pigmentvlekken

Wat is melasma?

Melasma is een veelvoorkomende pigmentstoornis, waarbij grillige pigmentvlekken ontstaan in het gezicht. Meestal zijn de vlekken zichtbaar op de bovenlip, wangen en het voorhoofd.

 

Melasma indicatie | Patrice Visser Kliniek

Melasma is een veelvoorkomende pigmentstoornis, waarbij grillige pigmentvlekken ontstaan in het gezicht. Meestal zijn de vlekken zichtbaar op de bovenlip, wangen en het voorhoofd.

Melasma ontstaat door overproductie van melanine in de huid. De vlekken kunnen zowel licht als donker van kleur zijn en verschillende vormen hebben. Melasma komt met name voor bij vrouwen tijdens of na de zwangerschap (onder invloed van hormonale schommelingen). Daarom wordt het melasma ook wel ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. Mannen kunnen ook melasma ontwikkelen, maar dit is vrij zeldzaam.

Bij melasma kan het pigment zowel oppervlakkig als dieper in de huid liggen. Hoe dieper het pigment zich in de huid bevindt, des te lastiger het is om de pigmentvlekken te behandelen.

Zonlicht triggert pigmentvorming: pigmentvlekken zullen toenemen in de zomer en kunnen verminderen of zelfs verdwijnen in de wintermaanden. Een goede zonbescherming (SPF) is dan ook erg belangrijk om pigmentvorming zoveel mogelijk tegen te gaan.

per behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Hoe ontstaat melasma?

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe melasma precies ontstaat en waarom sommigen er wel of juist geen last van hebben. UV-licht (zonlicht of zonnebank) speelt zeker een belangrijke rol. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen dat infrarood licht en blauw licht van telefoons of laptops melasma kunnen verergeren. Daarnaast spelen genetische factoren en hormonen zoals oestrogenen en progesteron een rol. Melasma begint vaak in de zwangerschap en bij gebruik van orale anticonceptie (‘de pil’).

De melasma behandeling

We kunnen uw melasma behandelen met een chemische peeling en met de SkinPen. Tijdens een vrijblijvend consult, zullen we samen met u bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid. Wanneer u last heeft van melasma, is een goede zonbescherming heel erg belangrijk. Ook daarover kunnen we u adviseren.

Behandelingen met laser of IPL zijn bij melasma niet geïndiceerd vanwege het risico op een verergering van de pigmentvlekken door warmte of licht.

De SkinPen behandeling is een zogenaamde Medische Microneedling behandeling. Door middel van hele kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor activeren we het natuurlijk herstelproces diep uw de huid. Nieuw collageen (type 3) en elastine worden aangemaakt, uw huid wordt hierdoor steviger en voller en uw huidteint egaler, frisser en stralender.

Meer informatie over SkinPen

Een chemische peeling zorgt voor een versnelde vernieuwing van uw huid. Tijdens deze behandeling wordt een gel of vloeistof met een zuur erin op uw huid aangebracht. Hierdoor zal uw bovenste huidlaag op een gecontroleerde wijze afschilferen, u gaat vervellen. Het resultaat van de vervelling is een frisse en egalere huid. Daarnaast wordt uw huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Dit geeft ook meer stevigheid in de diepere huidlagen.

Meer informatie over chemische peelings

Chronische aandoening

Melasma is een chronische aandoening. Omdat het door blootstelling aan zonlicht terug blijft komen, is het belangrijk om een goed behandelplan te maken en te blijven onderhouden. Producten voor thuisgebruik kunnen de behandeling van melasma ondersteunen en het resultaat verbeteren.

Voor en na foto's

Resultaten melasma behandeling

We begrijpen dat pigmentvlekken u soms ongelukkig kunnen maken. Gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk om de pigmentvlekken te verminderen. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de verkleuringen en pigmentvlekken en een egalere en stralende huid.

Melasma behandeling voor na | Patrice Visser Kliniek
Melasma behandeling voor na | Patrice Visser Kliniek

Wat kost een melasma behandeling?

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een behandeling van een melasma behandeling bepalen. Tijdens een vrijblijvend consult bekijken we uw huid en bespreken uw wensen. Vervolgens krijgt u een goede indicatie van de prijs.

Welke specialist gaat u behandelen?

Bij Patrice Visser Kliniek wordt u behandeld door hbo-opgeleide en in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) geregistreerde huidtherapeuten.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48