Couperose

behandeling

een mindere vurige en huid die beter aanvoelt

Roodheid te lijf met licht

Met het ouder worden krijgen veel mensen ermee te maken: ongewenste roodheid van de huid. Vaak ontstaat deze rode kleur door de toename van zeer kleine, oppervlakkige bloedvaatjes, beter bekend als couperose of rosacea. 

Couperose is vaak lastig te camoufleren en, naast dat het voor veel mensen ontsierend is, kan het soms zelfs pijnlijk zijn. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Je kunt je hierdoor erg onzeker voelen en het idee hebben dat iedereen naar je kijkt. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we deze roodheid effectief behandelen met een zeer sterke lamp. Dit is geschikt voor uw gezicht en hals, maar ook voor het decolleté, handen en armen.

Couperose indicatie | IPL Laser behandeling Patrice Visser Kliniek

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose zijn de wanden van de bloedvaten verzwakt. Hierdoor zetten de bloedvaatjes uit en worden deze meer zichtbaar. Dit gebeurt geleidelijk, meestal als gevolg van veroudering van de huid. Bij couperose speelt ook een erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk.

Frequente blootstelling buitenshuis aan weer en wind en UV-straling kan rosacea verergeren. Bovendien kunnen roken, zwangerschap, bepaalde medicijnen en trauma aan de huid rosacea verergeren.

Heeft u last van couperose?

Hoe werkt een IPL-behandeling tegen roodheid?

BEHANDELING

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een krachtige flitslamp die licht uitstraalt. Met behulp van een filter kunnen we de juiste golflengte kiezen voor meerdere soorten behandelingen. Bij een IPL-behandeling tegen roodheid zorgt de krachtige lichtbundel ervoor dat er warmte ontstaat in de kleine, oppervlakkige bloedvaatjes. Hierdoor stolt het bloed en worden de vaatjes vernietigd. Op deze manier neemt de roodheid in uw huid af.

Let op! Een IPL-behandeling is alleen mogelijk als uw huid niet zongebruind is. Dat moet u dus goed plannen. We kunnen met u bespreken hoe dit werkt.

Pigment opruimen

Bij een IPL-behandeling tegen pigmentvlekjes zorgt de krachtige lichtbundel ervoor dat de cellen in de pigmentvlekjes verpulverd worden. Hierna zal het lichaam dit ongewenste pigment zelf opruimen, waardoor de huid egaler wordt.

Voor en na foto's

Resultaten IPL-behandeling Couperose

Het resultaat van een IPL behandeling is pas na enkele weken zichtbaar; op dat moment kan er bepaald worden of er een aanvullende IPL behandeling nodig is. De behandelend specialist zal duidelijk met u bespreken welk resultaat zij beoogt te bereiken. Dit resultaat kan per persoon verschillen.

IPL Behandeling - Patrice Visser
IPL Behandeling - Patrice Visser
IPL Behandeling - Patrice Visser
IPL Behandeling - Patrice Visser

Wat kost een IPL behandeling?

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een behandeling van roodheid bepalen, zoals de grootte van het oppervlak dat we gaan behandelen. Tijdens een vrijblijvend consult bekijken we uw huid en bespreken uw wensen. Vervolgens krijgt u een goede indicatie van de prijs.

Welke specialist gaat u behandelen?

Bij Patrice Visser Kliniek wordt u behandeld door hbo-opgeleide en in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) geregistreerde huidtherapeuten.

Veel gestelde vragen over een IPL behandeling

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Couperos/Rosacea uitleggen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid van de bloedvaatjes in de huid. Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48