IPL & laser

Verminderen van roodheid of pigmentvlekken

IPL Laser behandeling

Als we ouder worden kan onze huid minder mooi worden. We krijgen soms last van couperose (roodheid) of pigmentvlekken. Gelukkig kunnen we hier wat aan doen met een behandeling met krachtig licht (IPL)

IPL is een goede behandeling bij

Hoe werkt een IPL-behandeling?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een krachtige flitslamp die licht uitstraalt. Met behulp van een filter kunnen we de juiste golflengte kiezen voor meerdere soorten behandelingen. Met een IPL-behandeling kan roodheid verminderen of zelfs verdwijnen. Door de warmte die door het licht ontstaat in de haarvaatjes zullen deze samensmelten en worden opgeruimd door het lichaam. De roodheid verdwijnt. Ook kunnen we ongewenst pigment bestrijden. Door het IPL-licht valt het pigment in microdeeltjes uiteen en zal het lichaam dit opruimen, waardoor de pigmentvlek verdwijnt of vervaagt.

Vanaf € 120,-

per behandeling

Verdoving

Niet van toepassing

20 - 30 minuten

Behandelingsduur

3 - 4

Pijn (0 - 10)

Voorwaarde voor behandeling: niet in de zon

Voordat we met de behandeling kunnen beginnen moet uw huid niet (zon)gebruind zijn. Dat geldt zowel voor zelfbruiner als zonlicht. Blijf bij voorkeur minstens drie weken voor tot drie weken na de behandeling uit de zon. Ook mag u een week voor de behandeling geen vitamine A zuur (retinol) op uw huid gebruiken.

Voor en na foto's IPL behandeling

Resultaten IPL behandeling

Het resultaat van de IPL behandeling wordt gedurende de weken na de behandeling steeds meer zichtbaar. Vaak is een aantal behandelingen nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. De behandelend huidtherapeut zal duidelijk aangeven welk resultaat zij beoogt te bereiken. Dit resultaat kan per persoon verschillen.

IPL Behandeling - Patrice Visser
IPL Behandeling - Patrice Visser
IPL Behandeling - Patrice Visser
IPL Behandeling - Patrice Visser
Behandelgebieden IPL behandeling | Patrice Visser Kliniek

Behandelgebieden

Een IPL-behandeling is onder andere geschikt voor het gezicht, de hals, het decolleté, de handen en de armen. Het is belangrijk dat de huid niet zongebruind is voor aanvang van de behandeling. Om die reden is een IPL behandeling bij uitstek geschikt om in de herfst en winter uit te voeren.

  • Gezicht
  • Hals
  • Handen
  • Armen
  • Benen

Behandeltraject

IPL behandeling

Wat kost een IPL Laser behandeling ?

De prijs van een IPL-behandeling wordt bepaald door de grootte van het te behandelen gebied. U vindt de tarieven in de prijslijst. We informeren u vanzelfsprekend vooraf over de kosten voor de behandeling.

Veel gestelde vragen over een IPL behandeling

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

De behandeling zal tussen de 20 en 60 minuten duren. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied

Het herstel duurt meestal maar enkele uren. In sommige gevallen kan uw huid wat vocht vasthouden. Bij het behandelen van pigment kan het pigment donkerder kleuren en wat ‘korrelig worden’ dit duurt gemiddeld een week.

Nee, de huid is door de behandeling kwetsbaarder voor zonlicht. Vermijd direct zonlicht en draag altijd een SPF met UV-A en UV-B bescherming erin.

Als u aanvullend verzekerd bent voor camouflage therapie, kan u de behandeling vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden en de hoogte van de vergoeding bij uw zorgverzekering. 

Dat verschilt per persoon en indicatie. Gemiddeld zijn één tot vier behandelingen nodig voor het beste resultaat.

Welke specialist gaat u behandelen?

Bij Patrice Visser Kliniek wordt u behandeld door hbo-opgeleide en in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) geregistreerde huidtherapeuten.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48