Tandenknarsen

bruxisme

Spierspanning in uw kaken verminderen

tanden knarsen behandel indicatie

Wat is tandenknarsen?

Door een verhoogde spierspanning in de kaakspieren kan tandenknarsen ontstaan. Dat noemen we ook wel tandenknarsen (bruxisme). Tijdens stressvolle periodes kan het tandenknarsen erger worden. Tandenknarsen kan schadelijk zijn voor uw gebit. Daarnaast kan het ook hoofdpijnklachten veroorzaken. Een behandeling met Botuline toxine kan de spierspanning in uw kaakspieren verminderen, waardoor het tandenknarsen ook minder wordt.

Soms worden de kaakspieren dusdanig groot, dat deze zichtbaar worden en de kaaklijn breder maken. Een behandeling van de kaakspieren met Botuline toxine kan in dat geval zorgen voor een slankere kaaklijn: ‘face slimming’.

per behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Ook voor face slimming

Soms zijn de kaakspieren zó groot en sterk, dat zij de contour van de onderkaak hoekig of groter maken. Met een Botuline toxine behandeling kunnen we dan  de gezichtscontouren zachter en slanker maken. Dit wordt ook wel ‘face slimming’ genoemd. Door de kaakspieren met Botuline toxine meer te ontspannen, worden deze wat dunner. Met als gevolg een slankere, zachtere contour van de kaaklijn.

Behandeling tanden knarsen - Patrice Visser kliniek

Knarsetanden behandelen met Botuline toxine

Door een Botuline toxine behandeling van uw kaakspieren krijgt u minder spierspanning in uw kaken. Het is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze behandeld worden om uw kaakspieren te ontspannen. De ingreep is kort en na de behandeling is bijna niet te zien dat u behandeld bent. We zetten per kant drie tot vijf injecties in de kaakspieren. 


We adviseren u om tot twee uur na de behandeling niet te gaan liggen. Ook kunt u beter niet direct naar yoga of gaan sporten, een sauna bezoeken of naar een solarium gaan. U mag het behandelde gebied niet masseren. Verder is het verstandig om de eerste uren geen make-up aan te brengen op het behandelde gebied.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit. Het blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de behandelde spieren een periode bijna niet bewegen. Het middel stagneert het signaaloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Deze spierontspanning zorgt voor minder en zachtere mimiekrimpels in het gebied dat we behandeld hebben.

Wat kost een behandeling van tandenknarsen?

De prijs van een behandeling tegen tandenknarsen hangt af van de hoeveelheid Botuline toxine die nodig is om u adequaat te behandelen. Soms zijn meerdere opeenvolgende behandelingen nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Tijdens een vrijblijvend consult bekijken we uw kaakspieren en bespreken uw wensen. Vervolgens krijgt u een goede indicatie van de prijs.

Welke specialist gaat u behandelen?

Deze arts is gespecialiseerd in de behandeling tegen tandenknarsen. 

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48