Overmatig transpireren

natte oksles

Geen zweetvlekken meer in uw kleding

overmatig transpireren behandelindicatie

Wat is overmatige transpiratie?

Goede hygiëne, luchtige kleding en goede deodorant kunnen natte plekken in uw kleding niet altijd voorkomen. Overmatig transpireren kan uw dagelijks leven behoorlijk beinvloeden. Wellicht moet u zich meerdere dagen verkleden. Gelukkig is dit effectief te behandelen met Botuline toxine.

Een Botuline toxine behandeling van uw oksels zal een aanzienlijke verbetering geven. Ook wanneer u niet overmatig transpireert, maar wel vlekken in uw kleding wilt voorkomen, is deze behandeling geschikt voor u.

per behandeling
Verdovende crème
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Wat is overmatige transpireren?

Overmatig transpireren, ook wel bekend als hyperhidrose, ontstaat als gevolg van overactieve zweetklieren. De zweetklieren produceren meer zweet dan nodig met als gevolg natte plekken of een onaangename transpiratie geur.

Overmatig transpireren kan verschillende oorzaken hebben, zoals hormonale veranderingen, stress, medicatiegebruik, cafeïne gebruik; aanleg speelt ook een rol. Het kan ontstaan in de oksels, maar ook op de handpalmen, voetzolen of zelfs in het gezicht. Overmatig zweten kan het dagelijkse leven behoorlijk negatief beïnvloeden. 

Overmatig transpireren behandelen met Botuline toxine

Behandeling overmatig transpireren

Iedereen transpireert. Echter de één transpireert meer dan de ander. Overmatig zweten kan een vervelende aandoening zijn.

Een Botuline toxine behandeling van uw oksels kan uitkomst bieden. Botuline toxine blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Hierdoor kunnen deze geen zweet meer produceren. Wanneer we Botuline toxine in de okselhuid injecteren, zullen uw oksels droog worden en blijven. Het resultaat kan tot wel vijf maanden aanhouden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

We brengen allereerst een verdovende crème aan. Daarna desinfecteren we uw huid en zetten zo’n 20 injecties per oksel. Bij veruit de meeste mensen is er na de behandeling niets te zien aan de behandelde plek. Eventuele roodheid of zwelling verdwijnen normaal gesproken binnen 30 minuten. Heel soms kunnen er na deze behandeling blauwe plekjes ontstaan. Het is belangrijk dat u na de behandeling niet direct deodorant gebruikt. Ook kunt u beter niet meteen naar de yoga of gaan sporten, een sauna bezoeken of naar een solarium gaan.

Resultaat

Na een periode van maximaal twee weken stopt u met transpireren in uw oksels. Als u dan nog niet droog bent, kan een aanvullende behandeling nodig zijn. Meestal zal slechts een kleine hoeveelheid Botuline toxine voldoende zijn. Daarna heeft u vier tot vijf maanden plezier van uw behandeling. Wanneer u de behandeling regelmatig herhaalt, kunt u steeds langer plezier hebben, tot gemiddeld vijf à zes maanden. Echter ieder lichaam reageert anders, dus de duur van het resultaat kan per persoon verschillen.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit. Het blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de behandelde spieren een periode bijna niet bewegen. Het middel stagneert het signaaloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Deze spierontspanning zorgt voor minder en zachtere mimiekrimpels in het gebied dat we behandeld hebben.

Wat kost een behandeling tegen overmatig transpireren?

De prijs van de behandeling wordt bepaald door hoeveelheid Botuline toxine die nodig is voor deze behandeling. Voor de behandeling van de oksels gebruiken wij 5 maal zoveel Botuline toxine als wij gebruiken voor een behandeling van de frons.

Welke specialist gaat u behandelen?

Deze arts is gespecialiseerd in de behandeling tegen overmatig transpireren.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48