Fronsrimpels

Eindelijk af van die boze blik en fronsrimpels

Ziet u een strenge, boze blik in de spiegel?

‘Kijk niet zo boos!’ is iets dat mensen met fronsrimpels regelmatig horen vanuit de omgeving. En dat terwijl zij helemaal niet boos (of streng) zijn. En fronsrimpels die in rust zichtbaar blijven, worden ook vaak als storend worden ervaren. Een Botuline toxine behandeling kan uitkomst bieden en de fronsrimpels verzachten of zelfs verwijderen.

per behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

Hoe ontstaan Fronsrimpels?

Fronsrimpels ontstaan door het samentrekken van de fronsspieren. Deze fronsspieren bevinden zich tussen en boven de wenkbrauwen. Niet iedereen krijgt fronsrimpels. Het ontstaan van fronsrimpels in grotendeels erfelijk bepaald: ‘zo moeder, zo dochter’, ‘zo vader, zo zoon’. Echter autorijden en werken met een monitor zijn ook van invloed op de ontwikkeling van fronsrimpels.

De behandeling van de fronsrimpel

Fronsrimpels kunnen behandeld worden met Botuline toxine. Botuline toxine zorgt ervoor dat de fronsspieren ontspannen en niet meer sterk kunnen fronsen. Het effect van de behandelingen is binnen enkele weken zichtbaar en houdt 3-5 maanden aan. De behandeling van de frons is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze behandeld worden om uw fronsrimpel te verminderen. De ingreep duurt kort en na de behandeling is er nagenoeg niet meer te zien dat er behandeld is. Er worden vijf tot zeven injecties gezet in de fronsspieren.

 

 

Een Botuline toxine behandeling van het fronsgebied kan ook een liftend effect op de wenkbrauwen hebben. De fronsspieren trekken de wenkbrauwen naar beneden en ontspanning van deze spieren geeft een ‘open blik’. Een kleine aanvulling op de behandeling van het fronsgebied, geeft de maximaal haalbare wenkbrauwlift 

Soms blijven fronsrimpels, ondanks meerdere behandelingen met Botuline toxine, zichtbaar in de huid. De fronsspieren zijn dan wel ontspannen, maar de rimpels staan als het ware in de huid gestanst. In dergelijke gevallen kan een aanvullende behandeling met hyaluronzuur filler de lijnen in de huid verzachten. Uw specialist kan u hierover informeren tijdens uw consult.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit. Het blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de behandelde spieren een periode bijna niet bewegen. Het middel stagneert het signaaloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Deze spierontspanning zorgt voor minder en zachtere mimiekrimpels in het gebied dat we behandeld hebben.

Voor en na foto's

Resultaten behandeling fronsrimpel

Het resultaat van de fronsrimpel behandeling is na 2 weken zichtbaar en houdt tot 6 maanden aan. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij/zij beoogt te bereiken. Dit resultaat kan per persoon verschillen.

Fronsrimpelbehandeling voor na foto
fronsrimpels voor na
Fronsrimpels voor na

Welke specialist gaat u behandelen?

Deze behandelaar is gespecialiseerd in Fronsrimpels behandelingen.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48