CryoPen

Bultjes en wratjes verwijderen

Het proces van veroudering gaat vaak gepaard met het ontstaan van verschillende soorten huidonregelmatigheden. Deze kunnen variëren van verheven bultjes en aanhangsels tot verdikkingen en andere huidimperfecties. Het is opmerkelijk dat deze ongewenste huidkenmerken doorgaans toenemen in frequentie en zichtbaarheid naarmate we ouder worden, wat vaak een bron van zorg kan zijn. Deze huidonvolkomenheden, ook wel bekend als huidlaesies, zijn meestal onschadelijk maar kunnen wel irritant zijn. Met een CryoPen behandeling kunt u deze huidonvolkomenheden veilig laten verwijderen, zodat uw huid er egaler en hierdoor ook jeugdiger uitziet. 

Bij de Patrice Visser Kliniek in Laren maken we gebruik van een bevriestherapie genaamd CryoPen om huidlaesies snel en pijnloos te behandelen. Met onze deskundige behandelaars kunt u uw wratjes, ouderdomsvlekken, huidtags of likdoorns voorgoed laten verdwijnen in slechts enkele minuten.

10 minuten

Behandelingsduur

0-2

Pijn (0 - 10)

Behandelindicaties

Ouderdomswratjes

Een ouderdomswratje, ook wel seborrhoïsche keratose, is een goedaardige huidafwijking die vooral bij ouderen voorkomt. Ze zijn meestal bruin en ruw van textuur. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen ze om cosmetische redenen worden verwijderd.

Talgklierhyperplasie

Talgklierwratten, ook bekend als dermatosa papulosa nigra, zijn kleine, goedaardige huidafwijkingen die zich meestal ontwikkelen op het gezicht en de hals, vooral bij mensen met een donkere huidskleur. Ze zijn meestal donker van kleur, variërend van zwart tot donkerbruin, en hebben een wratachtige textuur.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn verkleurde plekken op de huid die ontstaan door ophoping van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft. Ze kunnen variëren in grootte en kleur, van lichtbruin tot donkerbruin of grijs. Pigmentvlekken kunnen het gevolg zijn van blootstelling aan de zon, ouderdom, hormonale veranderingen of huidletsel. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn

Wratjes

Wratjes zijn kleine, goedaardige huidafwijkingen veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Ze komen voor in verschillende vormen en maten, meestal op handen, voeten en andere delen van het lichaam. Wratten kunnen besmettelijk zijn en zich verspreiden bij direct contact.

Bindweefselbultjes

Bindweefselbultjes zijn kleine, goedaardige huidafwijkingen die zich ontwikkelen als gevolg van de ophoping van collageenvezels in de huid. Ze zijn meestal rond of ovaal van vorm, en hun kleur kan variëren van vleeskleurig tot roze of rood. Deze bultjes kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen en zijn doorgaans pijnloos

Behandeltraject

Vrijblijvend consult

Indien gewenst, kan er voor de behandeling een vrijblijvend consult plaatsvinden. Tijdens dit consult kijkt onze specialist samen met u naar vragen/zorgen en wordt u geadviseerd over de beste behandelmogelijkheden voor uw situatie. In veel gevallen kan er aansluitend aan het consult direct behandeld worden.

De behandeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. Uw huid wordt schoongemaakt. Vervolgens worden uw huidoneffenheden behandeld met de CryoPen. De CryoPen werkt met vrieskracht. Dit kan heel gericht tot op de millimeter nauwkeurig gedaan worden. De behandeling duurt slechts enkele seconden. De huid voelt soms wat tintelend aan tijdens de behandeling. Direct na de behandeling zal het behandelde gebied wat roder worden. Ook ontstaat er wat zwelling en in sommige gevallen een blaartje.

Cryopen

Na de behandeling

Enkele dagen na de behandeling kan er korstvorming onstaan en het plekje donkerder van kleur worden. Het is belangrijk dat u niet aan de behandelde plek(jes) zit of krabt. Dep uw huid voorzichtig droog na het reinigen en gebruik zonbescherming op de behandelde plekjes. Gedurende 48 uur na de behandeling adviseren wij u niet te sporten of naar een sauna te gaan. Na twee weken ziet u het resultaat van de behandeling. Er zijn meestal tussen de 1 en 4 behandelingen nodig. De specialist zal u hier meer over vertellen tijdens het consult.

Risico's

Een CryoPen behandeling is een veilige behandeling. Er kan heel gericht en precies gewerkt worden met de CryoPen. Houd u goed aan de nazorg adviezen van de huidtherapeut.

Wat kost een CryoPen behandeling ?

De prijs van een CryoPen behandeling wordt bepaald door het aantal plekjes dat u wilt laten behandelen. We informeren u over de kosten voor de behandeling.

Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u de behandeling declareren bij uw zorgverzekering onder camouflage therapie. 

Welke specialist gaat u behandelen?

Huidtherapeut Alina Petrova is gespecialiseerd in CryoPen-behandelingen

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48