Wat zijn hyaluronzuur fillers en hoe werken ze?

Hyaluronzuur fillers worden in de cosmetische wereld veel toegepast voor het opvullen van rimpels en fijne lijntjes, het herstellen van verloren volume en het verfijnen van de gezichtscontouren.

Bij Patrice Visser Kliniek zijn we van mening dat je goed voelen over hoe je eruitziet een belangrijk onderdeel is van een volledig en gezond leven.

In deze blog bespreken we twee vragen over hyaluronzuur die ons regelmatig worden gesteld tijdens een vrijblijvend consult:

hyaluronzuur moleculen

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in het menselijk lichaam. Met name in de huid en gewrichten en speelt hyaluronzuur een cruciale rol bij het vasthouden van vocht, waardoor de huid gehydrateerd en veerkrachtig blijft.

Hoe Werken Hyaluronzuur Fillers?

Hyaluronzuur fillers kunnen op verschillende manieren onder de huid worden gebracht om volume toe te voegen en rimpels en lijntjes op te vullen.

Toepassingen van Hyaluronzuur Fillers:

  • Rimpelvermindering: Ze worden gebruikt om fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te verminderen, zoals de neuslippenplooi, marionetlijnen en zogeheten rokerslijntje.
  • Volumeherstel: Ze kunnen worden gebruikt om verloren volume in jukbeenderen, wangen, kaak en lippen te herstellen.
  • Verbetering van lippen: Hyaluronzuur fillers kunnen worden gebruikt voor het definiëren van lipcontouren en hydratatie van de lippen.
  • Verbetering van huidstructuur: Ze kunnen ook worden toegepast om de algehele huidstructuur en -stevigheid te verbeteren.

Niet permanent!

Tot 2015 waren en permanente producten op de markt, waar nu veel complicaties van worden gezien. Gelukkig zijn de permanente fillers vanaf 2015 verbonden in Nederland.

De veilige hyaluronzuur fillers worden heel langzaam door het lichaam opgelost. Hiermee is het resultaat tijdelijk, meestal variërend van 6 maanden tot 18 maanden, afhankelijk van het gebruikte product en de locatie van de injecties.

Bij Patrice Visser kliniek maken wij gebruik van de hyaluronzuurfillers van het merk Aliaxin. Dit is een filler van de Italiaanse fabrikant IBSA, dat tevens verantwoordelijk is voor de productie van Profhilo. Aliaxin is een monofasische filler: een heel fijne gel. De filler integreert hierdoor goed met de eigen huid en is nauwelijks voelbaar. De hyaluronzuur fillers van IBSA worden gekenmerkt door de hoge zuiverheid.

Hyaluronzuur fillers zijn zeer geschikt voor mensen die op een natuurlijk en subtiele manier hun uiterlijk willen verbeteren en een frisser uiterlijk willen bereiken zonder de hersteltijd en risico’s die gepaard gaan met chirurgische ingrepen.

Als u meer wilt weten en of graag ons advies wilt, maak dan een vrijblijvende afspraak met ons bij Patrice Visser kliniek in Laren. Wij helpen u graag!