Effectieve Huidverzorging voor Mannen

Huidverzorging voor mannen
Iedereen streeft naar een gezonde, frisse, en stralende huid, ongeacht het geslacht. Om dit te bereiken en te behouden, blijft de juiste huidverzorging essentieel. Maar bestaat er eigenlijk een verschil tussen de huidverzorging voor mannen en vrouwen? En hebben mannen specifieke huidverzorging nodig? In deze blog geven we hier antwoord op!

Verschillen tussen de mannenhuid en vrouwenhuid

De huid van mannen en vrouwen bestaat uit dezelfde huidlagen, maar er zijn wel duidelijke verschillen in structuur en eigenschappen:

  • Dikte: De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan die van vrouwen.

  • Collageen: De mannenhuid bevat meer collageen, waardoor deze steviger is.

  • Bindweefsel: Het bindweefsel in de mannenhuid is stugger, wat resulteert in een langzamere veroudering maar diepere rimpels.

  • Zweet en talgklieren: Mannen hebben grotere zweet- en talgklieren, waardoor ze meer zweten en vaak een vettere huid hebben.

  • Beharing: Mannen hebben meer gezichts- en lichaamsbeharing, wat kan leiden tot scheerirritatie en ingegroeide haartjes.

Huidverzorgingsproducten voor mannen

Ondanks deze verschillen heeft de mannenhuid grotendeels dezelfde huidverzorging nodig als de vrouwenhuid. Dus waarom zie je dan vaak “for men” op producten staan? Het antwoord ligt in marketing. Producten die speciaal voor mannen zijn gemaakt, verschillen meestal alleen in verpakking en geur.

Huidverzorgingsroutine voor mannen

Een basis huidverzorgingsroutine is net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen. Dit hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. In feite zijn de volgende drie stappen al voldoende:

  1. Reinigen van de huid: Zowel ’s ochtends als ’s avonds reinig je de huid met een wasgel om overtollig vet en vuil te verwijderen, dat zich gedurende de dag en nacht ophoopt. Door dit vettige laagje weg te halen, zorg je ervoor dat actieve ingrediënten van andere producten beter worden opgenomen. Een zeer geschikte reiniger is de Advanced Cleanser van Dermaceutic.

  2. Behandelen van de huid: Breng een product aan met actieve ingrediënten om de huidconditie te verbeteren, afhankelijk van jouw huidtype. Bij een vettere huid met onzuiverheden kunnen producten met salicylzuur helpen, terwijl glycolzuur geschikt is voor vochtarme huidtypes. Voor huidverbetering en het verminderen van vlekjes en rimpels kunnen producten met retinol en vitamine C worden gebruikt.

  3. Verzorgen van de huid: Hydrateer de huid ’s ochtends en ’s avonds met een hydraterende gezichtscrème en vergeet niet om de huid te beschermen tegen de zon met een goede zonbescherming.

wat je beter kunt vermijden

Veel huidverzorgingsproducten voor mannen, zoals aftershaves, hebben aangename geuren. Echter, om deze geur te bereiken, bevatten deze vaak veel parfum, alcohol, en menthol. Deze ingrediënten kunnen irritatie en allergische reacties veroorzaken, vooral na het scheren. Het is beter om producten te vermijden die deze ingrediënten bevatten. Na het scheren kun je beter kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten gebruiken, zoals aloë vera, niacinamide, allantoïne en zink.

Huidtherapie voor mannen

Wist je dat er dagelijks mannen bij ons in de kliniek langskomen? Ze komen niet alleen voor productadvies, maar ook voor behandelingen zoals acnétherapie en algemene huidverbetering.

Ben je benieuwd welke producten of behandelingen geschikt zijn voor jou? Plan dan online een vrijblijvend adviesgesprek in met onze huidtherapeut of neem contact met ons op via 035 – 631 4948