5 tips tegen huidverslapping: de kracht van combineren

blog5tips
Met de juiste aanpak én een stukje toewijding zorg je ervoor dat jouw huid een frisse en gezonde glans krijgt. Het geheim? Het combineren van verschillende huidverzorgings- en behandelingstechnieken om de strijd tegen fijne lijntjes en huidverslapping aan te gaan. In deze blog onthullen wij van Patrice Visser Kliniek vijf essentiële tips om jouw huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen.

1. SPF - Je dagelijkse bondgenoot

Begin, ja óók in de winter, je dag met een breedspectrum zonbescherming, SPF 30.

Blootstelling aan de zon en infrarood licht (van lampen) zijn namelijk een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Door een SPF-product te gebruiken, bescherm je je huid tegen schadelijke UVA/UVB en IRA-stralen. De zon kan collageen afbreken, wat leidt tot rimpels en verslapping. Dagelijks gebruik van SPF behoort tot de basis van elke anti-agingroutine.

2. Exfoliatie - De sleutel tot vernieuwing

Een exfoliant verwijdert de huidcellen van de bovenste huidlaag, de epidermis, én stimuleert de celvernieuwing. Hierdoor wordt de huid egaler en gladder. Ons advies; kies voor milde exfolianten met ingrediënten zoals glycolzuur of salicylzuur om fijne lijntjes aan te pakken. Gebruik exfoliatie echter met mate, te vaak exfoliëren kan de huid juist beschadigen.

3. Skinboosters - Hydrateer en verfris

Skinboosters (zie ook onze blog specifiek gericht op skinboosters) zijn behandelingen waarbij de eigen huid wordt geactiveerd en aanzetten tot (cel)vernieuwing en herstel.

Door micro-injecties worden skinboosters net onder het huidoppervlak geïnjecteerd. Hier stimuleren ze de natuurlijke collageen- en elastine productie en verbeteren de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ons advies is om na de eerste behandelboost een skinbooster eens per half jaar te herhalen voor het behouden van het optimale resultaat.

4. Biostimulatie (Radiesse) - Verbeter de huidstructuur

Radiesse is een biostimulerende filler die niet alleen volume aan de huid toevoegt, maar ook de natuurlijke collageenproductie stimuleert. Dit leidt tot een verbeterde huidstructuur en stevigheid. Radiesse is vooral effectief bij de behandeling van huidverslapping en diepere rimpels.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  • Wist je dat: we ook veel gebruikt maken van hybride fillers? Dit is een combinatie van hyaluronzuurfiller en een collageenstimulerende filler. Door gebruik te maken van hydride fillers voeg je de eigenschappen van twee producten samen in één behandeling. Toevoeging van de hyaluronzuurfiller geeft namelijk direct volume en steun aan de huid, waarvan het resultaat vrijwel direct zichtbaar is. heeft de collageen en elastine aanmaak. Het effect van de collageenstimulerende filler is na vanaf een week of zes zichtbaar, dan wordt het eigen collageen en elastine gestimuleerd.

5. Radiofrequente Microneedling en ultrasound – Relifting please

Radiofrequente microneedling combineert twee krachtige technologieën. Micro-naaldjes creëren gecontroleerde schade in de huid, waardoor de eigen collageenproductie wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd wordt radiofrequentie-energie gebruikt om de huid strakker te maken. Deze combinatie resulteert in een verbeterde huidtextuur en huidversteviging. In de Patrice Visser Kliniek maken we gebruikt van de ReLift waarbij we ook nog de optie hebben om deze behandeling te combineren met ultrasound. Hiermee wordt er gewerkt op het niveau van de SMAS, een bindweefselplaats die vanuit de hals doorloopt in het gezicht, en op vetweefsel.

De ReLift is dus ideaal voor het gebied van de hals en de.. beginnende ‘hamsterwangen’.

Het geheim van een jeugdige huid ligt in het combineren van deze vijf benaderingen. Begin met een solide basis van dagelijkse SPF factor 30 en een exfoliant en werk vervolgens aan hydratatie en collageenstimulatie met skinboosters en biostimulatie op basis van Radiesse of een ReLift behandeling.

Als u meer wilt weten over het combineren van verschillende behandelingen en wilt weten wat wij u zouden adviseren, maak dan een vrijblijvende afspraak met ons bij Patrice Visser kliniek in Laren. Wij helpen u graag!