Chemische peeling

Verbeter uw huidstructuur, teint en egaliteit

Chemische peeling

Pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpels, zon beschadiging of een doffe teint? Last van acne klachten of een onrustige huid? Is uw huid dor de jaren heen slapper geworden?Stuk voor stuk goede redenen om een chemische peeling te overwegen! Een chemische peeling zorgt voor een opfrissing van uw huid en, afhankelijk van de diepte van de peeling, ook voor vermindering van pigmentvlekjes, verbetering van uw huidstructuur en zelfs huidverstrakking. Een specifieke acne peeling helpt om ontstekingen in de huid te verminderen.

Chemische peeling
Video

In deze video wordt dieper ingegaan op het hoe/wat/waarom m.b.t. een chemische peeling. De Dermaceutic Cosmo Peel Forte, een diepe peeling die een mooie huidverstrakking geeft, komt uitgebreid aan bod.

Patrice visser – Praktijk voor injectables

Waarom behandelen?


Een chemische peeling zorgt voor een versnelde vernieuwing van uw opperhuid. Door een zure gel of vloeistof op de huid aan te brengen, breekt de opperhuid af. U verliest deze laag door vervelling. Deze gecontroleerde oppervlakkige huidbeschadiging stimuleert uw huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit resulteert in een nieuwe frisse huidlaag met een jeugdige uitstraling.

Chemische peeling

Behandeling Video


Bekijk dit live verslag van de Cosmo Peel forte peeling

Patrice Visser – Praktijk voor injectables

Dermaceutic peeling


Ik werk met verschillende soorten peeling van Dermaceutic. Sommige peelings werken oppervlakkiger, andere juist dieper. Sommige peelings worden in een kuur van 3 behandelingen opgebouwd, andere peelings zijn juist eenmalig. Afhankelijk uw huidtype en uw vragen, bepalen wij samen wat de beste peeling is voor u.

Product

Dermaceutic Peelings

Verdoving:

Niet van toepassing

Duur behandeling:

30 – 60 minuten

Pijn (0-10):

3 – 6

Veiligheid:

Uiterst veilig

Duurzaamheid:

6 – 24 maanden

Natuurlijk resultaat


Een peeling is een volledig natuurlijke behandeling. Het verandert niets aan uw gezicht, behalve dat u een frissere, egalere huid krijgt. Deze behandeling is geschikt voor mensen met een lichter huidtype. Een peeling kan gecombineerd worden met een Botuline-toxine of filler behandeling.

Voor & na foto

patrice visser – Praktijk voor cosmetische behandelingen

Voor en na de behandeling


Voor de behandeling

Voorafgaand aan de peeling start u gedurende één tot twee weken thuis met een voorbereiding van uw huid. Deze voorbereiding bestaat uit een dagelijkse reiniging met Dermaceutic Foamer 15. Door uw huid goed voor te bereiden op de peeling, herstelt u sneller en heeft u een mooier resultaat. De peeling zelf duurt 30-60 minuten.

Na de behandeling

U krijgt specifieke adviezen over de nazorg van uw huid. Gedurende drie tot zeven dagen na de peeling gebruikt u een nazorg product (Dermaceutic K Ceutic crème / Panthenol Ceutic). Verder dient u gedurende minstens vier weken uit de felle zon te blijven en ook niet te gaan skiën. Dit ter voorkoming van nieuwe pigmentvorming.

Hersteltijd

Er kan wat zwelling en roodheid optreden. Na enkele dagen begint uw huid te vervellen. Afhankelijk van de diepte van de peeling duurt deze vervelling enkele dagen tot een week.

Resultaat

Nadat uw huid volledig hersteld is, ziet uw huid er prachtig fris en egaler uit! Omdat uw huid gedurende 4 weken na de peeling nog gevoeliger is voor UV straling, adviseer ik u om tenminste nog 4 weken een adequate SPF te gebruiken.

Veilige behandeling

In mijn ervaren handen is een peeling een zeer veilige behandeling. Iedere huid is anders dus iedere peeling is maatwerk. Ik monitor tijdens de behandeling hoe uw huid reageert en hoe diep ik kan gaan met peelen voor een optimaal resultaat.

Veilige behandeling
Patrice Visser – Praktijk voor cosmetische behandelingen

Veel gestelde vragen


Staat je vraag er niet bij? Neem contact met mij op.

Hoe lang blijft het resultaat van de peeling zichtbaar?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen haal je het maximale uit de behandeling. Het effect van een TCA peeling blijft gemiddeld een jaar zichtbaar. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij de oppervlakkige peeling om de 3-4 maanden toe te passen.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Houd rekening met een downtime als gevolg van de vervelling die optreedt. Veelal is het niet nodig om een volledige week vrij te plannen, maar houd er rekening mee dat de reactie van de peeling waarschijnlijk wel zichtbaar is voor je omgeving. Ik raad je aan om de peeling daarom zo te plannen dat je op dag 3 en 4 na de peeling vrij bent of deze dagen vrij houdt van belangrijke afspraken.

Wanneer kan ik weer make-up dragen?
Het is toegestaan om na 24 uur make-up aan te brengen. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken.
Wanneer mag ik mijn huid weer blootstellen aan de zon?
 

Probeer de zon en sauna zoveel mogelijk te vermijden tot 3 maanden na de behandeling. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger.