Video

Botuline Toxine


Mimiekrimpels worden door herhaalde spierbewegingen veroorzaakt. Deze spierbewegingen maken dat de rimpels steeds dieper worden. Vergelijk het met een vel papier dat steeds op dezelfde plek gevouwen wordt. De vouw wordt steeds dieper. Mimiekrimpels in de huid ontstaan op een vergelijkbare manier.

Botuline Toxine

Rimpelvorming

Wanneer de spieren die voor deze bewegingen zorgen, ontspannen worden met Botuline-toxine, krijgt de huid rust en wordt de huid gladder.

De oorzaak van de rimpelvorming wordt aangepakt en de huid kan gladder worden. In het geval van hele diepe rimpels of een matige huidkwaliteit, kan het nodig zijn om aanvullend een ‘filler’ behandeling of huidverbeterende behandeling te doen om de rimpels te verzachten.

Rimpelvorming

Botuline toxine behandelingen

De behandeling

Tijdens de Botuline-toxine behandeling wordt er op precies de juiste plekken met een klein naaldje Botuline-toxine geïnjecteerd. Na een aantal dagen zijn de eerste effecten merkbaar, het resultaat van de behandeling is optimaal na 2 weken. Wanneer de Botuline-toxine is uitgewerkt, kan de behandeling herhaald worden. Direct na de behandeling kan de huid roodheid en lichte zwelling vertonen, dit verdwijnt doorgaans binnen 30 minuten.

De behandeling

Na de behandeling

Botuline toxine blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de behandelde spieren gedurende een periode nagenoeg niet bewegen. Deze spierontspanning resulteert in vermindering en verzachting van de mimiekrimpels in het behandelde gebied. Na een periode van 3 tot 5 maanden komen de spierbewegingen geleidelijk weer terug. Wanneer de Botuline-toxine is uitgewerkt, kan de behandeling herhaald worden.

Na de behandeling
Patrice Visser – Praktijk voor cosmetische behandelingen

Veel gestelde vragen


Staat je vraag er niet bij? Neem contact met mij op.

Kan Botuline-toxine tegen migraine of hoofdpijn helpen?

Veel mensen die lijden aan ernstige hoofdpijn of migraine laten zich tegenwoordig met succes behandelen met Botuline-toxine. Een paar kleine prikjes op strategische plaatsen zorgen ervoor dat je gedurende een aantal maanden veel minder last zult hebben. Botuline toxine kent nagenoeg geen bijwerkingen en wordt door het lichaam weer afgebroken. Je kunt dus met een gerust hart eens proberen of jij er ook baat bij hebt. Grote kans van wel!

Wanneer werkt Botuline toxine optimaal?

De vraag ‘wanneer werkt Botuline toxine’, is er één waarop geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven. Dat verschilt namelijk per behandeling. Het is in elk geval niet zo dat je ’s morgens een paar prikjes Botuline toxine haalt en dan ’s avonds de show kunt stelen met je ‘nieuwe look’. Je moet een klein beetje geduld hebben, voor een prachtig resultaat. In dit artikel zullen we je aan de hand van een aantal voorbeelden een indicatie geven en het geheim van de smid onthullen.

Wanneer werkt Botuline toxine optimaal

Botuline toxine, wanneer werkt het?

Botuline toxine werkt direct nadat het is geïnjecteerd, alleen zijn de resultaten van de behandeling niet direct zichtbaar. Dat heeft even tijd nodig. Daarom moeten we cliënten die ons vragen: “wanneer gaat Botuline toxine werken”, regelmatig uitleggen dat het even duurt voordat je het effect van de behandeling goed kunt zien.

Hoe lang het precies duurt voordat je kunt zien dat de Botuline toxine inderdaad zijn werk heeft gedaan, is steeds verschillend. Na een paar dagen zie je al dat de Botuline toxine werkt en na ongeveer 14 dagen heb je het definitieve resultaat van de Botuline toxine behandeling.

Elke Botuline toxine behandeling is uniek

Net zoals alle mensen uniek zijn, zijn ook alle Botuline toxine behandelingen uniek. De tijd die de Botuline toxine nodig heeft om resultaten te boeken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de situatie voor de behandeling. Die speelt een grote rol als het om het eindresultaat gaat. Tijdens het eerste consult kan de cosmetisch arts je een goede indicatie geven.

Rimpels

Voor bijvoorbeeld een diepe fronsrimpel geldt, dat het tussen de 4 en de 14 dagen kan duren voordat je het gewenste resultaat hebt. Dat resultaat houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Datzelfde geldt voor lachrimpels en rokerslijntjes. Als je ziet dat de rimpels zich weer gaan verdiepen of terugkomen, is het tijd om de behandeling te herhalen. Voor het mooie maak je natuurlijk eerder een afspraak.

Botuline toxine tegen overmatig zweten

Botuline toxine tegen overmatig zweten

Je kunt ook een Botuline toxine behandeling tegen overmatig zweten onder de oksels laten uitvoeren. Het resultaat hiervan laat iets langer op zich wachten dan een bij een rimpelbehandeling, namelijk 3 tot 4 weken. Dat wachten wordt dan wel beloond, je hebt van deze behandeling maar liefst 6 tot 8 maanden plezier. Na deze periode kan de behandeling zonder bezwaar worden herhaald.

Goed om te weten

Rimpels zijn een soort littekens in je huid. Wanneer je al jaren last hebt van bepaalde rimpels, zoals bijvoorbeeld kraaienpootjes, een fronsrimpel, voorhoofdslijnen of rokerslijntjes, is het niet mogelijk om die in één keer volledig weg te krijgen. Het geheim om er volledig af te komen, zit hem in de herhaling.

Telkens als die rimpels worden behandeld met Botuline toxine, zullen ze beter wegtrekken en ook langer wegblijven. Dat komt doordat bij elke Botuline toxine behandeling de spieren die de rimpels veroorzaken, geïmmobiliseerd worden. Doordat die dan dus langere tijd geen rimpels veroorzaken, kan de huid zich herstellen.

De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat elke volgende Botuline toxine behandeling van dezelfde rimpels een langduriger en mooier resultaat op zal leveren. Als je tevreden bent met de resultaten van een Botuline toxine behandeling in een bepaalde zone, dan adviseren wij om voor een optimaal resultaat tijdig een vervolgbehandeling in te plannen.

Heeft Botuline-toxine nare bijwerkingen?

Rimpels verwijderen met Botuline-toxine is zeer veilig. Bijwerkingen die zijn waargenomen bestaan voornamelijk uit reacties op de injectieplaats. Dit is echter altijd van voorbijgaande aard. Zelden komt het voor dat rimpels verwijderen met Botuline-toxine zorgt voor werking in onbedoelde spieren rond de desbetreffende rimpel, wat bijvoorbeeld kan leiden tot tijdelijk hangen van het bovenste ooglid. Het is belangrijk dat u uw behandelend arts goed inlicht over eventuele aandoeningen die de werking van Botuline-toxine kunnen beïnvloeden zoals slikaandoeningen, neuromusculaire aandoeningen of bestaande longproblemen. Gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden vanwege het gebrek aan informatie hierover.

Is Botuline-toxine slecht voor je lichaam?

Botuline toxine is alleen giftig in zeer hoge concentraties, net zoals bijvoorbeeld bij overdosering van paracetamol. De manier waarop onze artsen het inzetten is absoluut niet gevaarlijk.

Krijg ik van Botuline-toxine een uitdrukkingsloos gezicht? 

Alleen wanneer er teveel Botuline-toxine op de verkeerde plaatsen toegediend wordt kan hier sprake van zijn. Bij mij ligt de focus op een natuurlijk effect. Onze artsen zijn uitermate voorzichtig in hun werkwijze en zullen bij twijfel liever eerst minder Botuline-toxine of fillers gebruiken, dan direct (te)veel.

Hoe snel werkt Botuline-toxine?

Botuline toxine werkt binnen 4 tot 7 dagen. Het maximale effect zal binnen 2 weken bereikt worden.

Hoe lang blijft Botuline-toxine werkzaam?

Botuline toxine werkt ongeveer 3 – 4 maanden na een eerste behandeling. Het effect kan langer aanhouden na meerdere behandelingen.

Heb ik Botuline-toxine of juist fillers nodig voor mijn rimpels?

Hoewel fillers en Botuline-toxine beide injectables zijn die voor rimpels worden gebruikt, verschillen ze enorm. Botuline toxine is een stof die de spier in een gebied stillegt. Het is geschikt voor mimische rimpels, bijvoorbeeld de fronsrimpel op uw voorhoofd. Door veelvuldig aanspannen kan hier een rimpel ontstaan. Botuline toxine werkt preventief en zorgt bij een bestaande rimpel dat hij niet dieper wordt. Heeft u al rimpels die u wilt verwijderen? Dan kiest u voor een filler, een injectie met hyaluronzuur vult de rimpels als het ware op. Een combinatie van Botuline-toxine en fillers is ook mogelijk. Uw arts bekijkt de beste opties voor u.