Tanden knarsen vanaf

“Minder spierspanning in uw kaken”

Tanden knarsen

Door een verhoogde spierspanning in de kaakspieren kunnen klachten van tandenknarsen ontstaan. Tandenknarsen kan ook verergeren tijdens stressvolle periodes. Een behandeling met Botuline-toxine kan de spierspanning in de kaakspieren verminderen.

Tanden knarsen
Patrice visser – Praktijk voor injectables

Waarom behandelen?


Tandenknarsen kan schadelijk zijn voor uw gebit. Daarnaast kan tandenknarsen ook hoofdpijnklachten veroorzaken. Het is vrijwel altijd mogelijk om deze klachten tegen te gaan met een Botuline-toxine behandeling.

Patrice Visser – Praktijk voor injectables

De behandeling


De Botuline-toxine behandeling van de kaakspieren is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze behandeld worden om uw kaakspieren te ontspannen. De ingreep duurt kort en na de behandeling is er nagenoeg niet meer te zien dat er behandeld is. Er worden drie tot vijf injecties per kant gezet in de kaakspieren. Na de behandeling hoeft u verder niets te doen aan nazorg.

v.a. € 165,-

per behandeling

Verdoving:

Niet van toepassing

Duur behandeling:

15 minuten

Pijn (0-10):

2

Veiligheid:

Uiterst veilig

Duurzaamheid:

3-6 maanden

Resultaat


Veel mensen associëren een Botuline-toxine behandeling met gladde, uitdrukkingloze gezichten. Ik streef altijd naar het verkrijgen van de meest natuurlijke resultaten. Door het de injecties goed te verdelen en niet teveel Botuline-toxine te gebruiken, werk ik toe naar een optimaal resultaat mét behoud van uw kauwfunctie! Ik luister naar uw wensen en zal altijd een eerlijk advies geven. Daarbij behandel ik bij voorkeur in stappen, dus niet teveel in één sessie. Teveel ontspanning van de kaakspieren is immers ook niet wenselijk.

Voor en na de behandeling


Voor de behandeling

Voordat er gestart wordt met de Botuline-toxine behandeling van de kaakspieren, worden er foto’s gemaakt. Vervolgens wordt het behandelgebied gedesinfecteerd en worden de injectieplaatsen afgetekend. De behandeling zelf bestaat uit twee injecties.

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u gedurende twee uur na een Botuline-toxine behandeling niet gaat liggen. Ook kunt u beter niet direct gaan sporten (ook geen yoga), een sauna bezoeken of naar een solarium gaan. U mag het behandelde gebied niet masseren. Verder is het raadzaam om de eerste uren geen make-up aan te brengen op het behandelde gebied.

Hersteltijd

Bij veruit de meeste mensen is er na de behandeling niets te zien aan de behandelde plek. Eventuele roodheid of zwelling verdwijnen doorgaans binnen 30 minuten. Heel soms kunnen er na deze behandeling blauwe plekjes optreden.

Resultaat

Na een aantal dagen bemerkt u de eerste resultaten van de Botuline-toxine behandeling: de spieren beginnen zich te ontspannen. Drie weken na de behandeling is het resultaat maximaal. Daarna heeft u drie tot vier maanden plezier van uw Botuline-toxine behandeling. Wanneer u de behandeling regelmatig herhaalt, kunt u steeds langer plezier ervaren van de Botuline-toxine behandeling tot gemiddeld vijf à zes maanden. Echter ieder lichaam reageert anders anders, dus de duur van het resultaat kan per persoon verschillen.

Veilige behandeling

Een Botuline-toxine behandeling van de kaakspieren is een uiterst veilige behandeling. Botuline toxine valt onder de geneesmiddelenwet. Er is veel onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties, voordat het op de markt werd toegelaten. Botuline toxine wordt al meer dan 40 jaar (in hogere doses) in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. In de cosmetische branche is er al meer dan 20 jaar ervaring met de toepassingen van Botuline-toxine. Er zijn geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd van Botuline toxine.

Veilige behandeling

Botuline toxine behandelingen

Patrice Visser – Praktijk voor cosmetische behandelingen

Veel gestelde vragen


Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met mij op.

Kan Botuline-toxine tegen migraine of hoofdpijn helpen?

Veel mensen die lijden aan ernstige hoofdpijn of migraine laten zich tegenwoordig met succes behandelen met Botuline-toxine. Een paar kleine prikjes op strategische plaatsen zorgen ervoor dat je gedurende een aantal maanden veel minder last zult hebben. Botuline toxine kent nagenoeg geen bijwerkingen en wordt door het lichaam weer afgebroken. Je kunt dus met een gerust hart eens proberen of jij er ook baat bij hebt. Grote kans van wel!

Wanneer werkt Botuline toxine optimaal?

De vraag ‘wanneer werkt Botuline toxine’, is er één waarop geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven. Dat verschilt namelijk per behandeling. Het is in elk geval niet zo dat je ’s morgens een paar prikjes Botuline toxine haalt en dan ’s avonds de show kunt stelen met je ‘nieuwe look’. Je moet een klein beetje geduld hebben, voor een prachtig resultaat. In dit artikel zullen we je aan de hand van een aantal voorbeelden een indicatie geven en het geheim van de smid onthullen.

Wanneer werkt Botuline toxine optimaal

Botuline toxine, wanneer werkt het?

Botuline toxine werkt direct nadat het is geïnjecteerd, alleen zijn de resultaten van de behandeling niet direct zichtbaar. Dat heeft even tijd nodig. Daarom moeten we cliënten die ons vragen: “wanneer gaat Botuline toxine werken”, regelmatig uitleggen dat het even duurt voordat je het effect van de behandeling goed kunt zien.

Hoe lang het precies duurt voordat je kunt zien dat de Botuline toxine inderdaad zijn werk heeft gedaan, is steeds verschillend. Na een paar dagen zie je al dat de Botuline toxine werkt en na ongeveer 14 dagen heb je het definitieve resultaat van de Botuline toxine behandeling.

Elke Botuline toxine behandeling is uniek

Net zoals alle mensen uniek zijn, zijn ook alle Botuline toxine behandelingen uniek. De tijd die de Botuline toxine nodig heeft om resultaten te boeken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de situatie voor de behandeling. Die speelt een grote rol als het om het eindresultaat gaat. Tijdens het eerste consult kan de cosmetisch arts je een goede indicatie geven.

Rimpels

Voor bijvoorbeeld een diepe fronsrimpel geldt, dat het tussen de 4 en de 14 dagen kan duren voordat je het gewenste resultaat hebt. Dat resultaat houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Datzelfde geldt voor lachrimpels en rokerslijntjes. Als je ziet dat de rimpels zich weer gaan verdiepen of terugkomen, is het tijd om de behandeling te herhalen. Voor het mooie maak je natuurlijk eerder een afspraak.

Botuline toxine tegen overmatig zweten

Botuline toxine tegen overmatig zweten

Je kunt ook een Botuline toxine behandeling tegen overmatig zweten onder de oksels laten uitvoeren. Het resultaat hiervan laat iets langer op zich wachten dan een bij een rimpelbehandeling, namelijk 3 tot 4 weken. Dat wachten wordt dan wel beloond, je hebt van deze behandeling maar liefst 6 tot 8 maanden plezier. Na deze periode kan de behandeling zonder bezwaar worden herhaald.

Goed om te weten

Rimpels zijn een soort littekens in je huid. Wanneer je al jaren last hebt van bepaalde rimpels, zoals bijvoorbeeld kraaienpootjes, een fronsrimpel, voorhoofdslijnen of rokerslijntjes, is het niet mogelijk om die in één keer volledig weg te krijgen. Het geheim om er volledig af te komen, zit hem in de herhaling.

Telkens als die rimpels worden behandeld met Botuline toxine, zullen ze beter wegtrekken en ook langer wegblijven. Dat komt doordat bij elke Botuline toxine behandeling de spieren die de rimpels veroorzaken, geïmmobiliseerd worden. Doordat die dan dus langere tijd geen rimpels veroorzaken, kan de huid zich herstellen.

De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat elke volgende Botuline toxine behandeling van dezelfde rimpels een langduriger en mooier resultaat op zal leveren. Als je tevreden bent met de resultaten van een Botuline toxine behandeling in een bepaalde zone, dan adviseren wij om voor een optimaal resultaat tijdig een vervolgbehandeling in te plannen.

Heeft Botuline-toxine nare bijwerkingen?

Rimpels verwijderen met Botuline-toxine is zeer veilig. Bijwerkingen die zijn waargenomen bestaan voornamelijk uit reacties op de injectieplaats. Dit is echter altijd van voorbijgaande aard. Zelden komt het voor dat rimpels verwijderen met Botuline-toxine zorgt voor werking in onbedoelde spieren rond de desbetreffende rimpel, wat bijvoorbeeld kan leiden tot tijdelijk hangen van het bovenste ooglid. Het is belangrijk dat u uw behandelend arts goed inlicht over eventuele aandoeningen die de werking van Botuline-toxine kunnen beïnvloeden zoals slikaandoeningen, neuromusculaire aandoeningen of bestaande longproblemen. Gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden vanwege het gebrek aan informatie hierover.

Is Botuline-toxine slecht voor je lichaam?

Botuline toxine is alleen giftig in zeer hoge concentraties, net zoals bijvoorbeeld bij overdosering van paracetamol. De manier waarop onze artsen het inzetten is absoluut niet gevaarlijk.

Krijg ik van Botuline-toxine een uitdrukkingsloos gezicht? 

Alleen wanneer er teveel Botuline-toxine op de verkeerde plaatsen toegediend wordt kan hier sprake van zijn. Bij mij ligt de focus op een natuurlijk effect. Onze artsen zijn uitermate voorzichtig in hun werkwijze en zullen bij twijfel liever eerst minder Botuline-toxine of fillers gebruiken, dan direct (te)veel.

Hoe snel werkt Botuline-toxine?

Botuline toxine werkt binnen 4 tot 7 dagen. Het maximale effect zal binnen 2 weken bereikt worden.

Hoe lang blijft Botuline-toxine werkzaam?

Botuline toxine werkt ongeveer 4 maanden na een eerste behandeling. Het effect kan langer aanhouden na meerdere behandelingen.

Heb ik Botuline-toxine of juist fillers nodig voor mijn rimpels?

Hoewel fillers en Botuline-toxine beide injectables zijn die voor rimpels worden gebruikt, verschillen ze enorm. Botuline toxine is een stof die de spier in een gebied stillegt. Het is geschikt voor mimische rimpels, bijvoorbeeld de fronsrimpel op uw voorhoofd. Door veelvuldig aanspannen kan hier een rimpel ontstaan. Botuline toxine werkt preventief en zorgt bij een bestaande rimpel dat hij niet dieper wordt. Heeft u al rimpels die u wilt verwijderen? Dan kiest u voor een filler, een injectie met hyaluronzuur vult de rimpels als het ware op. Een combinatie van Botuline-toxine en fillers is ook mogelijk. Uw arts bekijkt de beste opties voor u.