Heeft u last van ongewenste roodheid in de huid?


Dan is een IPL-behandeling zeker iets voor u! IPL zorgt voor een egalere, stralende huidteint.Heeft u last van ongewenste roodheid in de huid?
Patrice Visser – Praktijk voor huidverbetering

Roodheid door couperose of rosacea


Naar mate we ouder worden krijgen veel mensen er mee te maken: ongewenste roodheid in de huid. Vaak ontstaan deze roodheid door toename van zeer kleine, oppervlakkige bloedvaatjes, beter bekend als couperose of rosacea. Deze roodheid kan effectief behandeld worden met IPL.

Voor & na foto’s

Resultaten van eigen patiënten.

Kenmerken

Verdoving:

Niet van toepassing

Duur behandeling:

10 tot 20 minuten

Pijn (0-10):

3 – 4

Veiligheid:

Uiterst veilig

Duurzaamheid:

Tot 12 maanden

Behandelgebieden

Een IPL-behandeling is onder andere geschikt voor het gezicht, de hals, het decolleté, de handen en de armen. Het is belangrijk dat de huid niet zongebruind is.


Gezicht

Hals

Decolleté

Behandelgebieden
IPL Behandeling

Hoe werkt een IPL behandeling?


Intense Pulsed Light

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een krachtige flitslamp die meerdere golflengtes licht uitstraalt. Met behulp van een filter kan de juiste golflengte voor de specifieke behandeling gekozen worden. Door met verschillende filters te werken, kunnen er verschillende huidproblemen worden aangepakt.

Hoe werkt een IPL behandeling?Vaatjes vernietigen

Bij een IPL-behandeling voor ongewenste roodheid zorgt de krachtige lichtbundel ervoor dat er warmte ontstaat in de kleine, oppervlakkige bloedvaatjes. Hierdoor stolt het bloed en worden de vaatjes vernietigd. Op deze manier neemt de roodheid in de huid af.

Hoe werkt een IPL behandeling?
patrice visser – Praktijk voor huidverbetering

Voor en na de behandeling


Voor de behandeling

Tijdens een intakegesprek zal worden bekeken of u de juiste indicatie heeft voor een IPL-behandeling. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt van het behandelgebied. Vervolgens wordt het behandelgebied schoongemaakt. Tijdens de behandeling krijgt u een bril op om de ogen te beschermen tegen de lichtflitsen. Op het behandelgebied zal een gel aangebracht worden, hierna wordt het juiste kopstuk van het IPL-apparaat op uw huid geplaatst. De lichtflitsen zullen aanvoelen als een elastiekje dat tegen de huid aanschiet. De behandeling zal ongeveer tien tot twintig minuten duren. Hierna zal de gel weer van de huid gehaald worden en wordt er een nabehandelingscrème aangebracht.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid wat rood, gevoelig en voelt de huid warm aan. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot een dag. Na een pigmentbehandeling kan het pigment donkerder kleuren en korrelig aanvoelen, dit verdwijnt na enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kan er een korstje ontstaan het is heel belangrijk om hier niet aan te krabben, dit kan het genezingsproces verstoren en ongewenste pigmentvorming uitlokken. Slaap op een schoon kussensloop en verhoog uw kussen om eventuele zwelling te voorkomen. De eerste drie dagen na de behandeling de huid reinigen met een milde reiniger, een nabehandelingscrème en zonnebrandcrème (SPF50) gebruiken. Huidproducten met actieve ingrediënten gebruikt u even niet, uw behandelaar zal u daar over adviseren. Geen gebruik maken van een sauna of zwembad gedurende een week.

Hersteltijd

Binnen enkele dagen na de behandeling is de huid volledig hersteld. Wanneer er, bij diepe pigmentvorming, een korstje is ontstaan, zal de huid na een week genezen zijn. Tijdens het herstel beschermt u uw huid zorgvuldig met een zonnebrandcrème (SPF50). Uw behandelaar zal u daar over adviseren.

Resultaat

Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na twee tot drie weken is het resultaat goed zichtbaar; tijdens een controle moment wordt er bekeken of er een volgende behandeling nodig of gewenst is. Tussen twee behandelingen wordt een tussenpoos van vier weken gehanteerd.

Veilige behandeling

IPL-behandelingen zijn, in ervaren handen, veilige behandelingen die wereldwijd veelvuldig worden uitgevoerd. Wij besteden veel zorg aan een goede intake om samen met u de meest passende behandeling te bepalen. Iedere huid is anders dus iedere IPL behandeling is maatwerk. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een goede nazorg en controles. Zo werken wij samen met u toe naar een optimaal resultaat.

<h3>Veilige behandeling
patrice visser – Praktijk voor huidverbetering

Veel gestelde vragen


Lees hier alle veel gestelde vragen over de IPL behandeling.

Wat is een pigmentvlek?

Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine (pigment) in de opperhuid. Deze vlekken zijn vaak bruin tot zwart en komen meestal voor in het gelaat en op de handen omdat deze zones vaak worden blootgesteld aan de zon. Pigmentvlekken kunnen al aanwezig zijn bij de geboorte, maar kunnen ook later in het leven ontstaan als het gevolg van huidveroudering en hormonale veranderingen.

Pigment of melanine is een lichaamseigen kleurstof, die aangemaakt wordt door de pigmentcellen in de opperhuid. Melanine is verantwoordelijk voor de kleur van onze huid, haar en de iris van de ogen. Onze pigmentcellen hebben een beschermende functie, voornamelijk tegen UV schade van de zon.

Niet alle vlekken zijn hetzelfde. Enkele veelvoorkomende pigmentletsels zijn: zonnevlekken en ouderdomsvlekken

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de kleur en de diepte van het pigment. Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig.