Rimpels bovenlip

Rokerslijntjes verzachten

Video

Rokerslijntjes?


Rimpels rondom de mond worden ook wel rokerslijntjes genoemd, omdat deze kunnen ontstaan door het gebruik van de kringspier rond de mond. Tijdens het roken is deze spier erg actief. Echter heel veel niet-rokers hebben ook last van deze lijntjes. Het ontstaan is ook deels genetisch bepaald. Door filler in deze rimpels te injecteren, kunnen deze worden verzacht.

Rokerslijntjes?
Patrice visser – Praktijk voor injectables

Waarom behandelen?


Rimpels rondom de mond hebben verschillende oorzaken. Roken speelt een rol, maar ook zonlicht, leeftijd, aanleg en uw gezichtsuitdrukking dragen bij. Omdat deze rimpeltjes ‘ouder maken’, is een filler behandeling een goede optie. Door filler te injecteren, worden de rimpels iets opgevuld. Daarnaast stimuleert de filler uw eigen collageen aanmaak, waardoor uw huidstructuur zal verbeteren. Hoe dieper de rimpeltjes zijn, hoe lastiger het is om deze te behandelen. Wacht dus niet te lang!

Patrice Visser – Praktijk voor injectables

De behandeling


Vóór de behandeling van de rokerslijntjes kijk ik eerst goed naar de vorm van uw mond en naar de diepte van de rimpels. De behandeling zelf duurt vervolgens enkele minuten en bestaat uit meerdere oppervlakkige injecties per rimpel. Na afloop masseer ik het behandelde gebied.

Prijs vanaf:

€ 380,-

Verdoving:

Verdovende crème

Duur behandeling:

20 minuten

Pijn (0-10):

3-4 (met verdoving)

Veiligheid:

Uiterst veilig

Duurzaamheid:

9 maanden

Natuurlijk resultaat


Alleen de acne littekens worden opgevuld. Dit resulteert in een gladdere, meer egale huid zonder dat er iets aan uw mimiek of gezichtscontouren veranderd. Door de filler goed te verdelen en niet teveel filler te gebruiken, werk ik toe naar een fraai resultaat mét behoud van uw natuurlijke uitstraling. Ik luister naar uw wensen en zal altijd een eerlijk advies geven.

patrice visser – Praktijk voor injectables

Voor en na de behandeling


Voor de behandeling

Voordat er gestart wordt met de filler behandeling, worden er foto’s gemaakt. Vervolgens wordt het behandelgebied gedesinfecteerd en verdoofd. Dit maakt de behandeling zo ontspannen en pijnloos mogelijk. De behandeling zelf bestaat uit meerdere injecties.

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u direct na de behandeling niet gaat sporten. Gedurende een week na de behandeling is het raadzaam om de sauna en het solarium te vermijden. Verder adviseer ik u om gedurende twee weken na de behandeling geen behandelingen bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut te ondergaan. U hoeft het behandelde gebied niet te masseren.

Hersteltijd

U dient rekening te houden met zwelling van de bovenlip. Ook kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Dit herstelt binnen enkele dagen vanzelf. Na een tot twee weken is het effect optimaal.

Resultaat

Direct na de filler behandeling ziet u het resultaat, echter in verband met zwelling is dit nog niet optimaal. Nadat u herstelt bent van de ingreep, heeft u gemiddeld negen tot twaalf maanden plezier van de behandeling. Echter ieder lichaam reageert anders anders, dus de duur van het resultaat kan per persoon verschillen.

Veilige behandeling

Een filler behandeling is een veilige behandeling. Ik werk met A-merk hyaluronzuur fillers. Deze fillers zijn al jaren op de markt en er zijn miljoenen behandelingen wereldwijd mee uitgevoerd. Deze fillers zijn uitvoerig getest, de kans op allergische reacties of vervelende complicaties zijn bijzonder klein. Daarnaast kunnen deze fillers, indien nodig, worden opgelost met hyaluronidase, een oplosvloeistof. Een kleine oneffenheid, een asymmetrie of een te veel aan volume kan zo eenvoudig worden verholpen.

Veilige behandeling

Filler behandelingen

Patrice Visser – Praktijk voor cosmetische behandelingen

Veel gestelde vragen


Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met mij op.

Wat is een filler of hyaluronzuur injectie?

Hyaluronzuur injecties, oftewel fillers, bestaan uit hyaluronzuur. Dit is van nature in ons lichaam aanwezig en maakt de huid veerkrachtig. Het zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Dit zijn cellen die collageen en elastine aanmaken. Hyalaronzuur wordt afgebroken naarmate we ouder worden. Fillers met hyaluronzuur zijn veilig en kennen geen allergische reacties. De resultaten zijn niet permanent.

Hebben fillers nare bijwerkingen?

Rimpels verwijderen met hyaluronzuur is zeer veilig. Net zoals bij Botuline-toxine is het belangrijk dat u uw behandelend arts goed inlicht over eventuele gezondheidheidsproblemen. Denk hierbij aan huidinfecties op de behandelgebieden, of systeemziekten en auto-immuunziekten die een slechte wondheling tot gevolg hebben.

Soms kunnen er kleine blauwe plekjes of bloedingen ontstaan. Over het algemeen zijn deze goed weg te werken met make-up.

Hoe snel werken fillers?

Het resultaat van een behandeling met een filler ziet u direct. Doordat er sprake kan zijn van een kleine zwelling ziet het er zelfs extra goed uit direct na de behandeling. Houd u er dus rekening mee dat het effect een dag later minder is dan direct na de behandeling.

Hoe lang werken fillers?

Een filler is een tijdelijke oplossing voor rimpels en lost vanzelf weer op in uw lichaam. Gemiddeld blijft het ongeveer 9 tot 12 maanden zitten.

Wanneer heb ik fillers met hyaluronzuur nodig en wanneer juist Botuline-toxine?

Hoewel fillers en Botuline-toxine beide injectables zijn die voor rimpels worden gebruikt, verschillen ze enorm. Botuline toxine is een stof die de spier in een gebied stillegd. Het is geschikt voor mimische rimpels, bijvoorbeeld de fronsrimpel op uw voorhoofd. Door veelvuldig aanspannen kan hier een rimpel ontstaan. Botuline toxine werkt preventief en zorgt bij een bestaande rimpel dat hij niet dieper wordt. Heeft u al rimpels die u wilt verwijderen? Dan kiest u voor een filler, een injectie met hyaluronzuur vult de rimpels als het ware op. Een combinatie van Botuline-toxine en fillers is ook mogelijk. 

Doet een behandeling met fillers pijn?

Of u de behandeling met fillers pijnlijk vindt is niet van te voren te zeggen. U krijgt injecties met een dunne naald toegediend, al dan niet met een verdovende stof erin. Afhankelijk van het type filler, de plek van het prikken en uw eigen pijngrens zal het minder pijnlijk of pijnlijker zijn. Over het algemeen is de behandeling goed te doen.

Zijn filler behandelingen duur?

Een cosmetische behandeling met fillers, ofwel hyaluronzuur, is bij veel klinieken erg prijzig. Omdat deze behandeling vooral in prive-klinieken wordt aangeboden, is het vaak een hoge drempel. Ik wil dit type behandeling graag bereikbaar maken voor iedereen. Door  de prijzen van bijvoorbeeld fillers laag te houden, wil ik dit voor elkaar krijgen.