Fillers

Fillers worden toegepast voor het opvullen van lijntjes of rimpels, het aanvullen van volume in het gezicht of de lippen en voor het verbeteren van huid. Bijvoorbeeld in het gezicht of van handen. Ik gebruik fillers op basis van Hyaluronzuur, een heldere, lichaamseigen gel. Ik werk uitsluitend met de beste en meest veilige fillers. Deze fillers worden in Noord Europa geproduceerd en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Er zijn verschillende diktes filler verkrijgbaar voor verschillende behandelingen. Het effect van een filler behandeling is tijdelijk.

Fillers

Filler behandeling


Meer informatie over fillers in een 2 minuut durende video

Filler behandelingen

Patrice Visser – Praktijk voor injectables

Toepassingen Fillers


Rimpelbehandeling

Fijne lijntjes rond de mond en op de wangen kunnen zeer fraai worden opgevuld met een zachte filler gel. Diepere plooien verzacht ik juist met een stevigere filler.

Contourherstel

Door het ouder worden krimpt het vet in het gezicht. Ook verandert de schedelvorm, waardoor een deel van de steun in het gezicht wegvalt. De jukbeenderen lijken kleiner, de slapen worden ‘leger’. De neus-lippenplooien en mondhoeken worden scherper. Door het volume op strategische plaatsen weer aan te vullen, kunt u uw jeugdige uitstraling weer terug krijgen.

Huidverbetering

Fillers op basis van Hyaluronzuur hydrateren uw huid en stimuleren uw eigen collegeen aanmaak. Het oppervlakkig injecteren van de huid met een zachte filler, geeft u een glanzende, stralende en stevige huid terug.

De behandeling

Tijdens de filler behandeling wordt er op precies de juiste plekken met zo klein mogelijke naald geïnjecteerd. In sommige gevallen injecteer ik de filler met een canule. Een canule is een stompe, flexibele naald, waardoor u minder snel blauwe plekjes krijgt. Na een filler behandeling ziet u direct resultaat. Zo’n 10 dagen na de behandeling is het effect compleet. Uw lichaam breekt de filler gel geleidelijk weer af, gemiddeld mag u rekenen op een resultaat gedurende 12 maanden.

De behandeling

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid roodheid en lichte zwelling vertonen. Tevens is er een kans op blauwe plekjes. Dit geneest weer vanzelf. Ik adviseer u om de dag van de behandeling niet te sporten en gedurende een week niet naar een sauna of zonnebank te gaan. Gedurende 2 weken na de behandeling adviseer ik om geen behandelingen bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut te ondergaan. Probeer zonnestralen op de huid zoveel mogelijk te vermijden tot u volledig hersteld bent en gebruik een goede SPF.

Na de behandeling
Patrice Visser – Praktijk voor cosmetische behandelingen

Veel gestelde vragen


Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met mij op.

Wat is een filler of hyaluronzuur injectie?

Hyaluronzuur injecties, oftewel fillers, bestaan uit hyaluronzuur. Dit is van nature in ons lichaam aanwezig en maakt de huid veerkrachtig. Het zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Dit zijn cellen die collageen en elastine aanmaken. Hyalaronzuur wordt afgebroken naarmate we ouder worden. Fillers met hyaluronzuur zijn veilig en kennen geen allergische reacties. De resultaten zijn niet permanent.

Hebben fillers nare bijwerkingen?

Rimpels verwijderen met hyaluronzuur is zeer veilig. Net zoals bij Botuline-toxine is het belangrijk dat u uw behandelend arts goed inlicht over eventuele gezondheidheidsproblemen. Denk hierbij aan huidinfecties op de behandelgebieden, of systeemziekten en auto-immuunziekten die een slechte wondheling tot gevolg hebben.

Soms kunnen er kleine blauwe plekjes of bloedingen ontstaan. Over het algemeen zijn deze goed weg te werken met make-up.

Hoe snel werken fillers?

Het resultaat van een behandeling met een filler ziet u direct. Doordat er sprake kan zijn van een kleine zwelling ziet het er zelfs extra goed uit direct na de behandeling. Houd u er dus rekening mee dat het effect een dag later minder is dan direct na de behandeling.

Hoe lang werken fillers?

Een filler is een tijdelijke oplossing voor rimpels en lost vanzelf weer op in uw lichaam. Gemiddeld blijft het ongeveer 9 tot 12 maanden zitten.

Wanneer heb ik fillers met hyaluronzuur nodig en wanneer juist Botuline-toxine?

Hoewel fillers en Botuline-toxine beide injectables zijn die voor rimpels worden gebruikt, verschillen ze enorm. Botuline toxine is een stof die de spier in een gebied stillegd. Het is geschikt voor mimische rimpels, bijvoorbeeld de fronsrimpel op uw voorhoofd. Door veelvuldig aanspannen kan hier een rimpel ontstaan. Botuline toxine werkt preventief en zorgt bij een bestaande rimpel dat hij niet dieper wordt. Heeft u al rimpels die u wilt verwijderen? Dan kiest u voor een filler, een injectie met hyaluronzuur vult de rimpels als het ware op. Een combinatie van Botuline-toxine en fillers is ook mogelijk. 

Doet een behandeling met fillers pijn?

Of u de behandeling met fillers pijnlijk vindt is niet van te voren te zeggen. U krijgt injecties met een dunne naald toegediend, al dan niet met een verdovende stof erin. Afhankelijk van het type filler, de plek van het prikken en uw eigen pijngrens zal het minder pijnlijk of pijnlijker zijn. Over het algemeen is de behandeling goed te doen.

Zijn filler behandelingen duur?

Een cosmetische behandeling met fillers, ofwel hyaluronzuur, is bij veel klinieken erg prijzig. Omdat deze behandeling vooral in prive-klinieken wordt aangeboden, is het vaak een hoge drempel. Ik wil dit type behandeling graag bereikbaar maken voor iedereen. Door  de prijzen van bijvoorbeeld fillers laag te houden, wil ik dit voor elkaar krijgen.